18 september 2020
20:00

IF Brommapojkarna 11

Referat: Bollstanäs SK grön - IF Brommapojkarna 11

En ljummen höstkväll på Bollstanäs IP där Bollstanäs SK stod för motståndet. Vi börjar matchen väldigt bra. Vi jobbar hårt och har ett vårdat spel. I 5:e minuten får Win chansen men skottet går över. Två minuter senare avancerar Robel med bollen in på offensiv planhalva. Där hittar han Win som snyggt spelar bollen på djupet till Edvin......när domaren tyvärr blåser offside. Ytterst tveksamt kändes det som.
Hög press från vår sida leder till att Viktor kan bryta ett uppspel och han driver fram och tar avslut....som tyvärr går utanför. Minuten senare hittar Viktor Win som tar avlut, men skottet går mitt på målvakten. I 10:e kommer Bollstanäs i en kontring och de tar sig djupt ner i vårat straffområde. Precis när de slår inlägget kommer David L glidande och bryter till hörna. Väldigt bra prestation där och då. Strax därefter kommer vi på djupet igen när Win kommer till avslut men det var blött krut i bössan denna gång. Mitt i halvleken tar Bollstanäs över initiativet. Först har de en farlig frispark som smiter utanför bortre stolpen och strax därefter en djupledsboll där Yusuf glider ut fint och tar bollen framför fötterna på deras forward. Domaren hittar ett gult på Alex innan Bollstanäs kommer till avslut igen men mitt på Yusuf denna gång. Under 15 minuter är det de som för spelet och vi orkar inte komma rätt i våra positioner. I 33:e har de återigen en frispark i farligt läge men återigen skjuter de utanför. Sedan kommer vi i halvlekens och kanske matchens finaste anfall. David S vinner bollen och spelar bakåt till Viktor. Viktor tittar upp och hittar Adam vid mittlinjen. Adam håller undan från sin försvarare och vänder runt och spelar en fin boll på djupet till Edvin. Edvin tittar upp och slår en fint inlägg in framför mål där Win har sprungit sig fri men nicken går tyvärr utanför. Ett väldigt snabbt och vägvinnande anfall. Strax därefter får vi en frispark mitt framför mål. Alex tar den men avslutet går utanför målvaktens högra stolpe. Halvleken slutar 0-0 och det var en jämn halvlek där båda lagen hade perioder där de dominerade.

I paus pratar vi bla om att komma rätt i försvarsarbetet och att orka hjälpa varandra när vi ska återvinna bollen. Dock kommer Bollstanäs ut med bäst fart i benen och sätter hög press på oss de första 5 minuterna. Vi klarar dock att freda oss.
I 12:e minuten smäller det nästan till vid borte långsidan när Joel proppar deras kapten och vinner ett inkast åt oss. Hårt med schysst spel av Joel. Två minuter senare får vi utdelning. David S vinner bollen mitt på offensiv planhalva och spelar den bakåt till Alex som direkt spelar den vidare till Viktor. Han avancerar några steg och drar till med högern.....en kanonskott mitt från offensiv planhalva som målvakten inte kan kontrollera och bollen seglar in över honom. 1-0 till oss och stor glädje uppstår.
I 16:e minuten kommer Bollstanäs upp och tar ett skott som går över. Därefter drar David S på sig ett gult kort innan han minuten senare flipp passar bollen till Edvin in i straffområdet men Edvin kommer inte till avslut. I 25:e spelar David ut bollen till Ture och han tar avslut men skottet går mitt på och utan problem för målvakten. Sedan kommer Bollstanäs till sitt bästa avslut när de får iväg ett hårt skott som Yusuf tippar till hörna. Mycket fin räddning av Yusuf. Sedan har vi några minuter när vi spelar riktigt bra. Först hittar Adam ut med bollen till Win som slår ett inlägg in framför mål dit Albin har tagit sig men målvakten hinner före. Strax därefter går bollen till Adam på högerkanten. Han tar sig in i straffområdet och de flesta tror att det ska komma ett inlägg. Då drar han till ett hårt skott men målvakten gör en fin räddning och tippar bollen till hörna. På den hörnan lyckas vi med det vi tränade på i onsdags. Sebbe slår en fin hörna på borte stolpen där Albin kommer högst (klart högst faktiskt) och han kan från ca 3 meter nicka bollen i tomt mål. Oerhört snyggt och väldigt kul att vi får utdelning på det vi tränat på. Nästintill eufori uppstår bland killarna.... ??
I slutet på halvleken jobbar vi hårt för att hålla tätt. Win och Viktor får varsit gult kort innan domaren till slut blåser av matchen.

En oerhörd skön 2-0 seger mot ett starkt och välspelande Bollstanäs. Bortsett från ca 15 minuter i först halvlek så gör hela laget en väldigt bra match. Vi jobbar hårt, hjälper varandra, tar dueller, kommer till avslut och framförallt håller vi nollan och gör två väldigt fina mål.